Sıkça Sorulan Sorular

İKG - Akademi, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin desteği ile hayata geçirilmiş bir uzaktan öğrenme platformudur.

Platform, Türkiye ve AB arasındaki mali iş birliği çerçevesinde geliştirilmiş olan ve kısaca IPA olarak anılan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı fonlarıyla desteklenen İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programının (İESP SOP) Program Otoritesi ve Sözleşme Makamı olan T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.

Bu platformun hedefi, IPA fonlarının etkin kullanımına katkıda bulunmaktır.

Evet. İKG Akademi için hazırlanan dersler herkese açık ve tamamen ücretsizdir.

Dersler özellikle İESP SOP altındaki projelerin hazırlanması, seçilmesi, uygulanması, yönetilmesi ve izlenmesi konularında, IPA fonlarının potansiyel / gerçek yararlanıcılarının bilgi seviyelerinin artırılmasına yönelik hazırlanmış olsa da, aslında İKG - Akademi öğrenme portalı öğrenmek isteyen herkese, her zaman açıktır.

Eğer derslerden herhangi birini başarıyla tamamlarsanız, sistem tarafından otomatik olarak adınıza hazırlanmış elektronik bir katılım belgesi alabileceksiniz. Ancak kâğıda basılı bir sertifika verilmemektedir.

Dersler tamamen çevrimiçi olarak hazırlandı. Ancak benzer konularda yüz yüze ya da online eğitimler de düzenlenebilecektir. Bu konulardan haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

Bir dersi başarıyla tamamlayabilmek için %70 oranında başarı sağlamanız gerekir.

Öncelikle sisteme kullanıcı adı ve parola oluşturup kayıt olmalısınız. Bunun için ana sayfada bulunan “Giriş Yap” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Sonra sitemizde bulunan arama çubuğu aracılığıyla, dilediğiniz mevcut dersler üzerindeki 'Beni Kaydet' butonuna tıklayarak derslere kayıt ve giriş yapabilirsiniz.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını tanıyan kuruluşlar sertifikanızı dikkate alabilir. Ancak genel olarak İKG Akademi katılım sertifikalarının amacı sizlere resmi bir yetkinlik belgesi sunmaktan ziyade, kendinizi geliştirmenizi desteklemektir.