Hibe Faydalanıcısı Girişi

"Kayıt Ol" butonuna tıkladıktan sonra açılan formu doldurup bir kullanıcı hesabı oluşturunuz. E-posta adresiniz ve oluşturduğunuz şifreyi kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Başarılı bir şekilde sisteme girdiğinizde sayfanın sol ve sağ üst köşelerinde yeni menü elemanlarının belirdiğini göreceksiniz.

Kullanıcı adı ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, ekranın sağ ve sol üst köşelerinde yeni menü elemanları belirecektir. Ana menünün hemen altında beliren "Kontrol paneli", "Takvim" ve "Tüm dersler" butonlarına tıklayarak ilgili sayfalara ulaşabilirsiniz.  ikonunda kayıtlı olduğunuz dersleri görebilir, ikonunu kullanarak sık ziyaret ettiğiniz sayfalara veya derslere yer imleri ekleyebilirsiniz.

Menünün hemen altında yer alan butonlara tıklayarak ilgili sayfaları ziyaret edebilirsiniz. Kontrol panelinizde kayıtlı olduğunuz dersler ve ilerleme durumunuz, etkinlik takviminiz, varsa yaklaşan etkinlikler, o an çevirimiçi olan kullanıcılar gibi bilgilere ulaşabilirsiniz. Takvim linkine tıkladığınızda açılan sayfada kayıtlı olduğunuz derslerle ilgili süreli etkinlikleri görebilir, etkinlik türlerine göre bunları filtreleyebilir ve bağlantılara tıklayarak etkinliklere ulaşabilirsiniz. Tüm dersler  sekmesinden ise kayıtlı olduğunuz ve olmadığınız tüm dersleri görüntüleyebilir, katılmak istediğiniz dersi seçerek kendinizi kayıt edebilirsiniz.

Tüm dersler ekranından seçeceğiniz derse tıkladıktan sonra açılan ekranda ders görselinin altında bulunan "Beni kaydet" butonuna tıklayarak derse kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bazı durumlarda sistem yöneticisi de sizi kayıtlı öğrenci olarak tanımlayabilir, bu durumda dersi kayıtlı olduğunuz dersler arasında göreceksiniz ve derse içeriklerine doğrudan ulaşabileceksiniz. Derse kayıt olduğunuzda o ders başlığı altında bulunan çeşitli etkinliklere (ön test, webinar, son test, değerlendirme formu, ders kaynakları vb.) ve kaynaklara erişebileceksiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra ,   ikonuna tıklayarak profiliniz ile ilgili düzenlemeler yapabilirsiniz, özellikle "Tercihler" linkine tıkladıktan sonra göreceğiniz ayarlardan şifrenizi değiştirmeniz önemle tavsiye edilmektedir.

Webinar etkinliklerine kayıtlı olduğunuz derslerdeki linklerden olduğu gibi takvim'inizde bulunan linkler üzerinden de katılım sağlayabilirsiniz. Katılmak istediğiniz ve zamanı gelmiş webinar etkinliğinin linkine tıkladıktan sonra açılan sayfada "Eğitime katıl" butonunu göreceksiniz. Bu butona tıkladığınızda yeni bir pencerede "zoom websitesi" açılacak ve sizden, eğer bilgisayarınızda yüklü ise zoom uygulamasını açmanızı, yüklü değil ise uygulamayı kurmanızı isteyecek. Her iki durumda da istenenleri yerine getirdiğinizde giriş ekranına ulaşacaksınız. Bu ekranda e-posta adresinizi girdikten sonra "Join Webinar" veya duruma göre "Join Meeting" butonuna tıklayarak etkinliğe katılabilirsiniz.